Sendy konyhája - avagy mit kotyvasztok már megint

Piskóták – 3. Szani olajos piskótája

A történet ott kezdődik, hogy a Tortaiskola.hu-n volt egy szaftos piskóta recept, ahol emlékeim szerint sose volt feltűntetve a származás. Sajnos ez a recept az oldal fizetőssé válásával elszállt, mert ez nem volt leírva nekem. Emlékeztem a legtöbb összetevőre és mértékegységre, így elkezdtem keresni valami hasonlót. Szani blogján oly annyira ráleltem, hogy még az összetevők… Tovább »

Piskóták – 2. Cotton sponge cake – próbálkozások tárháza

A hagyományos piskóta után egy speciálisabb piskótát szeretnék bemutatni, mint technikai recept. Szeretném leszögezni, hogy ezer ponton el lehet rontani, de az íze miatt, muszáj fáradozni és ráérezni. Még nem tudom tökéletesen elkészíteni én se, de leírom a próbálkozásaimat. Ebből is látni fogjátok, hogy nekem sem sikerül minden elsőre. Igazából, ha elsőre valami jól sikerül,… Tovább »

ZöldZen torta – első próbálkozás

Kigondoltam egy zöld tortát, zöld krémmel és valami hozzá harmonizáló krémmel, csokival borítva. Zöld-barna akárcsak a természet. A kinézet most kivételesen jobban sikerült mint az íz, de azért leírom az egészet Nektek, hogy tudjátok mit hol rontottam el benne és Ti már ne kövessétek el. Hozzá tenném azért, párom szerint teljesen jó íze van. Igen… Tovább »

Piskóták – 1. Könnyű hideg felvert piskóta tészta recept

Első “technikai” receptként szájbarágós leszek, hogy minden információ ami ennél szükséges lehet, le legyen írva. Ezek egy jó része később ismétlődni fog, ott már csak említeni fogom. Talán a legegyszerűbb piskóta recept amivel 7-8 cm magas tészták is könnyedén süthetőek. Vékony 2-3 cm-es lapokat szinte bármilyen recepttel, bármilyen technikával el lehet érni. Magas piskótát készíteni… Tovább »

Triplacsokis mousse torta kakaós tükörglazúrral

Nekem nagyon a szőnyeg széle ez a torta. Én a gyümölcsös, tésztás, könnyű krémes éééééés nem csokis tortákat kedvelem, így ez a torta pont ellentéte. Mivel a családban krém és csoki mániások vannak, így időszerű volt valami csokis tortával előrukkolnom, hát körbenéztem a neten. Az elmúlt hónapokban már többször szembejött pinteresten ez a torta, valamiért… Tovább »

Cream tart egyszerűen kis extrákkal

A cream tart, vagy tart cake egy viszonylag új tortadivat. Alapja egy linzertészta amelyet többféle recept alapján készítenek el. Krémje általában egy tejszínhabos mascarpone alapú krém. Könnyed desszert jellegű torta, melyet ízlés szerint díszítünk fel gyümölcsökkel, macaronokkal, dekor elemekkel. Általában 2 rétegből áll, de találkozni 3 rétegessel is. Azért a 3 rétegest felvágni szépen, már… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!