Bevallom töredelmesen, hogy gyakran vadászok kifejezésekre neves cukrászok oldalain. Baracskay Angéla honlapján találtam egy mondatot, ami felcsigázta a fantáziámat. Már régóta tipródok, hogy hogyan lehetne a habtejszínt ízesíteni természetes úton, hogy utána felverhető is maradjon. Angéla megemlített egy eljárást, amit infúzionálásnak hívnak, miszerint a habtejszínbe áztatjuk a kívánt ízt. Pont ezt kerestem, köszönöm Angéla! Kicsit… Tovább »
Infúzionálás habtejszínnel – hideg úton
Bevallom töredelmesen, hogy gyakran vadászok kifejezésekre neves cukrászok oldalain. Baracskay Angéla honlapján találtam egy mondatot, ami felcsigázta a fantáziámat. Már régóta tipródok, hogy hogyan lehetne a habtejszínt ízesíteni természetes úton, hogy utána felverhető is maradjon. Angéla megemlített egy eljárást, amit infúzionálásnak hívnak, miszerint a habtejszínbe áztatjuk a kívánt ízt. Pont ezt kerestem, köszönöm Angéla! Kicsit… Tovább »

Korábban már pedzegettem a témát, de most igyekeztem összeszedni minden tudásomat. Sokaknak a habtejszín ugyanolyan mumus mint a piskóta. Most nem lesznek hűde szép képek, mert bevallom, a tejszínhabbal díszítésem még csapnivaló. Állati vagy növényi? Bevallom őszintén, nem nagyon fogtok nálam növényi tejszínnel találkozni, kivéve, ha valami molekuláris recept megköveteli. Ki nem állhatom az ízét,…
Sokszor vagyok gondba azzal, hogy valamit látok, de nem tudom a megfelelő szakkifejezést, hogy rákeressek. Magyarul az érdekességek és újdonságok nem érhetőek el, vagy csak fizetős oldalakon. Ha viszont angol, francia vagy orosz nyelven már rá tudunk keresni, hopp, már is ott a recept videó, mindenféle jó tanáccsal természetesen ingyen. Pl. mikor ezt a cikket…