Sendy konyhája - avagy mit kotyvasztok már megint

Habtejszín tudnivalók

Korábban már pedzegettem a témát, de most igyekeztem összeszedni minden tudásomat. Sokaknak a habtejszín ugyanolyan mumus mint a piskóta. Most nem lesznek hűde szép képek, mert bevallom, a tejszínhabbal díszítésem még csapnivaló.  Állati vagy növényi? Bevallom őszintén, nem nagyon fogtok nálam növényi tejszínnel találkozni, kivéve, ha valami molekuláris recept megköveteli. Ki nem állhatom az ízét,… Tovább »

Túrótorta saját fejem után

Húsvét hétvégére készítettem egy túrótortát is. Bevallom őszintén kipróbáltam egy állítólag isteni túrókrémet, de se az állaga se az íze nekem nagyon nem jött be, így felbátorodva nekiálltam kutyulni, lesz, ami lesz alapon. Az eredmény egy könnyű piskótás, nagyon túrós ízű torta lett, talán egy icipicit szárazabb, mint amit én szeretek, de elégedett voltam. Nagyon sok… Tovább »

Ehető moha avagy ahogy itthon nevezzük: szivacspiskóta

Biztos emlékeztek még az ehető mohára amit Danis-nél láttam. Most végre véletlenül egy magyar oldalon is belefutottam, de ott szivacspiskótának nevezik. Igaz a cikk nem túl régi, mert csak novemberi, de azért valahogy rá kellett volna találnom, de google istennő nem állt mellém. A cikk szerzője egy másik receptet használ, mert nem szükséges hozzá glükóz… Tovább »

Ostya pillangók készítése és ostya információk

Szerettem volna valami tényleg szép díszeket a tortákra, nem olyan sablonos elavult dolgokat, amik a 90-es évekből maradtak vissza és mindenhol látok. Körbenéztem alaposan a helyi tortakellékesbe, és hát a választék nem nyűgözött le, ami tetszett, annak meg az ára volt fájó. Körbenéztem weben, ott se másabb igazából. Tény, hogy a dekorok drágák, hiszen munka… Tovább »

Gyümölcsös joghurtkrémes torta alaprecept

Előre is elnézést kérek, jó hosszúra sikeredett ez az egyszerű recept. Arra még emlékszem, hogy alig 5-10 mondat volt az eredeti recept, én még az alapján készítettem el először, ahhoz képest én a sütemények Háború és békéjét írtam most le. Amennyit ezzel a bejegyzéssel foglalkoztam, az alatt simán elkészíthettem volna egy ilyen tortát.  A gyümölcsös,… Tovább »

Törökméz

Bevallom őszintén, az Ide Süss tévé műsorban fedeztem fel régi kedvencemet, a törökmézet. Én még a búcsús gejl ragacsos cuccot is szívesen fogyasztom, de már rég nem jártam olyan helyen, ahol venni lehetett volna, és mivel a versenyzők gyorsan elkészítették, kedvet kaptam, hogy utána nézzek a receptnek. Sajnos nem tudom, melyik oldalról van, mert ez… Tovább »

Ehető moha készítése Denis receptje alapján

Imádom a színes, egyszerű, látványos dekor elemeket. Az ehető moha is ilyen. Denis az orosz, ahogy én nevezem, igen érdekes és látványos recepteket tesz fel youtube-ra, szóval biztosan fogtok még vele itt nálam találkozni. Denis receptjében glükóz szirup szerepel, de házi készítésű invert cukorral is helyettesíthető elmondása szerint. Találtam glükóz nélküli receptet is, de ott… Tovább »

Narancs tuile – cukros gyümölcsös korall csipke

A tuile egy roppanós korallos, csipkés kinézetű dekorelem vagy délutáni nasi. Sós és édes változatban is készítik. Most az édes változatból egy narancsosat hoztam nektek. Negyed óra alatt elkészül. Eredeti recept: Narancs tuile Hozzávalók: 80 g kristálycukor 30 g liszt 40 g olvasztott vaj lehelet só 15 ml (1 nagyobb ek) narancslé narancs héja fél-egy csepp… Tovább »

Kandírozott ibolya

Idén eljött ennek is az ideje, mint kiderült a telkünktől 400 méterre hatalmas ibolyás van… én meg évek óta nem találok ibolyát… no mindegy, van ibolya, akkor csináljunk kandírozott ibolyát. Sokat túrtam a netet, nagyjából a módszer ugyanaz, a technika kicsit másabb.  Hozzávalók:  ibolyavirág 2-3 ek porcukor 1 tojásfehérje  kötél idegek (nem vicc) Az ibolyákat… Tovább »

Cream tart egyszerűen kis extrákkal

A cream tart, vagy tart cake egy viszonylag új tortadivat. Alapja egy linzertészta amelyet többféle recept alapján készítenek el. Krémje általában egy tejszínhabos mascarpone alapú krém. Könnyed desszert jellegű torta, melyet ízlés szerint díszítünk fel gyümölcsökkel, macaronokkal, dekor elemekkel. Általában 2 rétegből áll, de találkozni 3 rétegessel is. Azért a 3 rétegest felvágni szépen, már… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!