Ikea egyik legnépszerűbb fogása a svéd húsgolyó. Hogy az ikea svéd érzést hazavihesd, a fogáshoz szükséges étel megvásárolható. Ikea family kártyával kezdvezményesebb.
Gond ott kezdődik, hogy elolvasod, hogy kell elkészíteni, de úgy nem olyan lesz, mint a boltban, sőt… Azon vakarózol, hogy mi a rossebet csinálj a kis ehetetlen vackokkal. Tipp: bolognai szószba tökéletes…
Azon kevesek egyike, vagy egyedülije lehetek, akik előszőr vették meg a fagyasztottat, majd később ettek az áruházban. Az áruházi fogyasztásakor teljesen más textúrát, ízt éreztem. Annyit kiderítettem, hogy ők is ugyanazt készítik el, mint én, de akkor a módszer lehet más. Az áruházi szaftosabb, puhább, nincsenek benne ropogós homokra emlékeztető rágós részek.
Hogy is készítem el?
Húsgolyó:
A húsgolyókat, túlsózott, bő ételízesítős vízben addig főzöm, míg meg nem duzzadnak.
Ez általában 15-30 perc. Nem fog szétfőni, ne aggódj, eddig még nekem nem sikerült, pedig volt hogy 40 percet főtt, mert megfeledkeztem róla. Serpenyőbe egy-két evőkanál sütőmargarint teszek, megolvasztom, és kérgesre pirítom a főtt húsgolyókat.
Mártás: csapott evőkanál keményítőt, 250 ml tejszínt, egy zacskó mártást összeöntök, és melegíteni kezdem.
Amikor besűrűsödik, akkor víz hozzáadásával állitom be a sűrűséget. Mi sűrűbben, tejszínesebben szeretjük, de elkészíthető nyugodtan az ikea leírás szerint is.
Lekvár: kibontom és tálalom.
Sültkrumpli: mindenki igényének megfelelően elkészített sültkrumplival tálalja.
Végeredmény: ikea életérzés
Jó kotyvasztást!
Sendy
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: