Az első égetett krémem után további késztetést éreztem ezen a vonalon. Az első receptet itt találjátok:
A ZöldZen tortához tojásfehérjékre van szükségem, így tökéletes páros mellé a Creme Brulee, ahova csak a tojás sárgája kell és gyorsan megvan. Most nem szórakoztam vele annyit, mint előzőleg, már bátrabb voltam.
Jó hideg tojássárgát használtam. A tojássárgás cukros fém tálat hideg vízbe állítottam, így kb 1-2 percen belül hozzá tudtam keverni a teljes mennyiség felforralt habtejszínes tejet, amit nem is szűrtem le most. Az egészet összekevertem, átöntöttem egy könnyen megfogható és öntőszájjal rendelkező műanyag edénybe. A kerámia tálak fölé tettem egy porcukorszűrőt és a kész levet szűrtem csak át. A habot és tejbőr részeket megfogta. Forró vizet tettem a tepsibe, nem pedig hideget.
Hozzávalók 6 tálkára:
- 4,5 dl habtejszín
- 2,25 dl tej
- vanília
- 6 tojás sárgája (L-esnek számító házi tojásból dolgoztam, de bolti tojás esetén 420g +-10-15 g)
- 15 dkg cukor
Elkészítése gyorsan pár szóban ismétlésként:
- sütőt 150 fokra állítsuk be, készítsük ki a tepsit és a ramekineket, forró vizet öntsünk a tepsibe 2 cm vastagon
- a tejet, habtejszínt és a vaníliát forraljuk fel (főzn nem kell, csak forrjon fel)
- válasszuk szét a tojásokat a sárgákat hanyagul keverjük el a cukorral kézi habverővel
- öntsük a forró tejes levet a tojássárgához ügyelve a hőmérsékletre, ne tojásrántotta legyen
- öntsük a kész levet a ramekinekbe egy porcukorszitán keresztül
- sütés 35-50 perc (amikor már nem lötyög, csak remeg, akkor jó)
Ha bizonytalan vagy a receptben, akkor olvasd el az első leírást is. A hűtésen és cukor karamellizáláson semmit nem változtattam.
Nagyjából 8-10 perc előkészület, 35-50 perc sütés, 1 óra hűtő vagy 30 perc fagyasztó, cukor égetés, 10 perc hűtő, fogyasztás. Nem a leggyorsabb recept még mindig, de 6 adag legalább nem 2 perc alatt fogy el.
Jó kotyvasztást!
Sendy
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: