Manapság minden jött-ment feltűnési viszketegségben szenvedő saját blogot, youtube csatornát stb-t gyárt magának, hogy ossza az észt, vagy ha azt nem is, mert hiányában van, akkor is próbál valamit. Ezekkel az oldalakkal az a baj, hogy úgymond töltelék szemét a web hálóján és az igazán jó tartalmak elkerülhetik a figyelmünket miattuk. Igyekszek majd nem beállni ezek közé, és tényleg használható és kissé személyes tartalmat biztosítani.
Már többen noszogattak, hogy de írd már meg blogba, tök jó lenne… de vonakodtam, mert sok idő, meg felelősségteljes bla bla, szóval nem füllt hozzá a fogam. De mikor már tizedjére kellett messengerben ugyanazt megírnom, úgy gondoltam, próbáljuk meg.
A címből ki lehet találni, hogy a fő terep a konyha lesz, ahol próbálok alkotni valamiket. 2019-ben elég felelőtlenség lenne állítani bármiről is hogy saját recept, családi recept, enyém stb, hiszen nagy valószínűséggel nem én fogom feltalálni a spanyol viaszt. Ahol tudok, ott természetesen linkelem az eredeti forrást, vagy utalok rá, mert más tollával nem szándékozom ékeskedni. Legtöbb esetben viszont a kockás papírra felírt néhány hozzávaló és pár mondatos leírásból fogok dolgozni, illetve ahogy én átvariáltam a receptet. Sok-sok cikket, videót néztem már meg, van egy tudás a fejemben, ezt próbálom nektek összeszedni
Kezdő tortakészítő vagyok, így ti olvasóim velem együtt ismerkednek meg azzal amit kipróbálok. A torta véleményem szerint olyan akár a pezsgő: drága, túlértékelt és az íze is csapnivaló. A célom olyan torták készítése amik tényleg finomak és nem rondák, simán “eladhatóak” tortaként a kinézetük miatt. Felejtsük el a cukrászdai förmedvényeket egy életre, a vastag fondantba csomagolt száraz tésztájú margarinkrémes rémálmokat, a fujtós olcsó kakaós krémeket. Soha nem voltam tortamániás, bevallom őszintén hogy számomra az etalon egy egyszerű gyümölcstorta. Ennél finomabbat nem fognak tudni kitalálni számomra. Csak hát egy ilyen nem annyira ünnepi, de simán rájárok éjjel is mint Micimackó a mézes bödönre:
Szóval jó lenne ennél puccosabb kinézetű tortákat is gyártani, így nekiálltam olvasgatni tavaly. Kiemelném a Tortaiskola oldalt, melyet rengeteget olvastam míg fizetőssé nem vált, így óhatatlanul lesznek onnan is információmorzsák, amik előjönnek az emlékeimből. Ott nagyon jól összeszedett anyag volt, kitért a részletekre, tényleg lehetett onnan tanulni. Ezen felül francia és orosz oldalakon nézelődök, csípek el néhány praktikusságot, ötletet.
A konyhában nem csak torta készülhet, így egyéb sütemény, főétel, szappan stb amiket szintén kutyulok, így azok receptjeivel is fogtok találkozni.
Jó kotyvasztást!
Sendy
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: